Hakka Adanmışlar Gençlik ve Kültür Derneği

Hakka Adanmışlar Gençlik ve Kültür Derneği

www.ikrafm.net olarak Biz herhangi bir dernek değiliz ve herhangi bir yardım kuruluşu değiliz. Yardım kabul etmiyoruz ve toplamıyoruz sadece radyomuzda Allah rızası için bu yardım kuruluşunun linkini sizlerle paylaşıyoruz

 

http://hakkader.org/

" O kitap (Kur'ân); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir." (Bakara, 2/2). Hafızlık yolunda olan talebelerimizi en iyi şartlarda yetiştirmeye, Allah yolunda eğitimlerine çabalıyor ve çalışıyoruz. Sizler de bir talebenin ihtiyacını karşılayarak bu büyük hayra ortak olabilirsiniz.

Cenâb-ı Hak, Kur’ân-ı Kerîm’de en fazla “Rahmân” (çok merhamet eden) ism-i şerîfini telkin etmektedir. Merhamet, sende olanı, olmayana ikrâm etmendir. Diğer bir ifâdeyle merhamet, başkalarının mahrûmiyetini telâfi maksadıyla, onların yardımına koşmaktır. Bu sebeple îmânın lezzeti, merhametle hissedilir. Merhametin meyvesi de muhtaçlarla dert ortağı olabilmektir.

Muhtâca, borçluya ve yolda kalmışa yardım etmek, İslâm’ın mühim insânî kâidelerinden biridir. Zarûrî ihtiyaçlarını karşılayamadığı için borçlu duruma düşen insanlara yardım etmek, dînimizin emrettiği âlemşümûl bir prensiptir. Bu yardım, alacaklının borçluya mühlet vermesi, borcunun bir kısmını veya tamamını bağışlaması ya da bir başkasının borçluya yardımda bulunması şeklinde olabilir.


 

Paylaş